maandag 6 september 2010

Agenda's bekijken.

Gisterochtend ging ik meteen na mijn ontbijt de stad in gegaan om te kijken of er nog reacties waren binnengekomen op het gmailadres. Er was er één. Guess who. BB was nog eerder de deur uitgegaan dan ik.

Ha die AJ,

Mocht je al belachelijk gemaakt worden, dan in ieder geval niet door mij. Ik hoop dat je dat intusen begrepen hebt. Ik vind het wel leuk dat je besloten hebt die persoonlijke opmerkingen te laten staan. Ik ben ijdel genoeg om dat soort opmerkingen te waarderen. Zal ik ook eerlijk zijn? Ik was er niet compleet door verrast. Het was me in dat café en dat restaurant al opgevallen hoe je naar me keek en op de manier zoals jij dat deed wil ik best bekeken worden. Ik weet zo langzamerhand dat ik in ieder geval uiterlijk een aantal kenmerken heb die veel mannen weten te waarderen en tegen positieve reacties heb ik helemaal geen bezwaar. Hoe ik daar weer op reageer moet je maar afwachten. Haal je in ieder geval niet meteen van alles in je hoofd. Maar goed, als we toch doorgaan, hoeven we niet via fakenamen en -adressen in internetcafés te communiceren. Mijn gewone e-mailadres is ... . Laat daar maar wat van je lezen.

Dag,

BB.


Ik haal me wel eens wat in mijn hoofd. Ik 'droom' wel eens, maar in dromen ben ik ook meestal aardig realistisch. Ik heb maar zelden last van overspannen verwachtingen. Ik heb BB een kort mailtje gestuurd, vooral om te laten weten dat ik haar gmail gelezen had. Verder stond er niet veel belangrijks in.

In het restaurant zaterdagavond had BB in ieder geval één positief bericht: zij zit in dezelfde 'agendagroep' als B. Zij kan dus zien wat voor afspraken hij heeft, waar en met wie. De komende week gaat ze bekijken wat voor gegevens ze daar uit kan halen. Het meeste zal ongetwijfeld heel normaal zakelijk zijn. Maar in de marge van gewone zakelijke contacten kan heel wat persoonlijks geregeld worden. Geritseld is hier misschien een beter woord.

Nu ik zelf aan het bloggen ben geslagen, kijk ik ook wel eens naar andere blogs, wat ik vroeger nooit deed. Bij sommige blogs denk je: waar halen de mensen de tijd vandaan? Die zijn een lust voor het oog en/of de inhoud is echt interessant. Maar er zijn er meer waarbij je je afvraagt wat nou precies de bedoeling is. Voor veel mensen is bloggen zo te zien niet veel meer dan een ei kwijt raken. Ik 'hoor' al een lezer zeggen: "Kijk naar je zelf." Misschien is dat persoonlijke geblog wel besmettelijk. Ik geef direct toe, dat ik het ook niet puur zakelijk houd. Ik heb nou eenmaal niemand in de buurt aan wie ik wat persoonlijks kwijt aan. Ik zal mijn best doen het zo zakelijk mogelijk te houden. Eerst maar even afwachten of BB enig resultaat weet te boeken.