donderdag 2 september 2010

Reactie

Vanuit mijn werk ging ik even de stad in voor een boodschap. Ik ging meteen maar even door naar een internetcafé. Dat had ik eerder moeten doen, want er was afgelopen maandag al een reactie binnengekomen op de etiketjes die ik op toiletdeuren had geplakt. Dit was de tekst:

From: Berend Botje
To: arendjanvand@gmail.com
Sent: Monday, August 30, 7:41 PM
Subject: klokken luiden

Hi Arend-Jan,

Dat is geen kattenpis! Ik zag je sticker afgelopen vrijdag en heb op het werk even snel naar jouw blog gekeken. Mijn eerste reactie was: iemand probeert een flauwe grap uit te halen. Ik heb toch even een e-mailtje met de gegevens van jouw blog en je gmailadres naar mijn huisadres gestuurd en heb gisteren alles nog eens rustig herlezen. Het was uiteraard niet zo moeilijk om erachter te komen wie 'Hans' in werkelijkheid was. Als hij je serieus nam, zie ik geen reden om je niet serieus te nemen. Ik dacht nog wat verder na: statistisch bekeken zou het wel vreemd zijn als er onder 20.000 werknemers niet een paar zaten die het begrip 'mijn en dijn' met de nodige korreltjes zout nemen. Ik vraag me ook wel eens af waarom verzekeringsmaatschappijen zich soms in de gekste kronkels draaien om niet aan een schadeclaim te voldoen, maar probeer daar dan iets aan te doen. Ik denk trouwens dat de fraudeurs niet de mentaliteit van Robin Hood hebben: de winsten wat 'afromen' en de opbrengst ten goede laten komen aan benadeelden. De 'winst' zal ongetwijfeld naar de eigen bankrekening gaan.

Ik heb het wel over fraudeurs, maar dat betekent nog niet dat je me al helemaal overtuigd hebt. Ik weet niet of je al meer weet dan je in je blogs geschreven heb. Om te beginnen zou ik natuurlijk willen weten wie A en B zijn. Ik ben ook niet helemaal achterlijk: hoe weet jij dat ik niet A of B ben? Die gaan ook wel eens naar een toilet. Toch lijkt me goed dat we elkaar face to face spreken voor ik besluit verder te gaan. Vandaar dat ik me ook maar zo'n gmailaccount heb aangeschaft met een fakenaam en net als jij dit mailtje niet vanaf mijn eigen pc verstuur.

Ik stel het volgende voor. A.s. zaterdag zit ik in ieder geval tussen 4 en 5 uur 's middags in café ... Om die tijd ben je daar echt niet de enige. Je kunt mij herkennen aan ... Ik heb geen idee wie jij bent, dus als je me ziet en me niet vertrouwt, kun je zo weer rechtsomkeert maken. Heb je om 5 uur nog geen contact gemaakt, dan ga ik er vanuit dat je dat inderdaad gedaan hebt. Mocht je om die tijd verhinderd zijn, tuur me dan even zo'n gmail. Dat controleer ik dan nog wel voor 4 uur. Noem dan een andere plaats en/of tijd.

Groetjes,

Berend Botje.

Het zal wel duidelijk zijn waarom ik tweemaal puntjes gezet heb. Ik weet niet hoeveel mensen mijn blog gelezen hebben en het nu weer lezen en ik hoef geen bekenden tegen te komen. De aanpak van BB beviel me wel. Ik bedacht overigens dat hij ook gestuurd zou kunnen zijn door A of B. Maar ja, als ik in mijn eentje blijf doormodderen, gebeurt er helemaal niets, vrees ik. Ik zou in ieder geval de tijd hebben hem een uur lang te bestuderen. Je kunt je natuurlijk vreselijk vergissen als je alleen op iemands uiterlijk afgaat, maar nooit geschoten is nooit raak. Dus BB, mocht je dit blog lezen, dan weet je nu dat ik er zaterdag zal zijn. Mocht je er eerder zijn dan ik, bestel wat je lekker vindt. De rekening is voor mij.